Behandlinger

Kvindesygdomme

Blødningsforstyrrelser

For at afklare hvad årsagen er, vil du blive grundigt udspurgt i forhold til blødningsmønster og din generelle helbredstilstand. Der bliver foretaget en gynækologisk undersøgelse samt en ultralydsscanning via skeden og evt. en vandscanning, hvor der bliver lagt et lille kateter ind i livmoderhulen, for at sprøjte vand ind imens der ultralydscannes igennem skeden. På den måde vil eventuelle forandringer inde i livmoderhulen træde tydeligt frem.

Nogle gange vil der suppleres med en vævsprøve fra livmoderslimhinden samt blodprøver.

Læs mere om årsager til blødningsforstyrrelser her.

Celleforandringer

Hvis man har kontaktblødning (blødning ved samleje) eller har fået lavet et celleskrab der giver mistanke om at der kan være celleforandringer til stede, så kan man henvises til Klinik Dahl mhp nærmere undersøgelse. Undersøgelsen består i en kikkertundersøgelse, hvor man ser på livmoderhalsen i stor forstørrelse og vurderer om der er slimhindeforandringer. Undersøgelsen foretages som ved en almindelig gynækologisk undersøgelse. For at afklare om der er tale om celleforandringer og i hvilken grad, vil kikkertundersøgelsen blive suppleret med 4 små vævsprøver fra livmoderhalsen. Det tager ca. 3-6 uger før der er svar på biopsierne. Hvis de viser svære celleforandringer, vil der være indikation for at foretage en keglesnitsoperation.

Læs mere om celleforandringer og keglesnitsoperation her.

PCOS

Hvis der er mistanke om PCOS vil du blive undersøgt nærmere med blodprøver, gynækologisk undersøgelse og ultralydsscanning gennem skeden. Når der er svar på prøverne vil du få at vide om du har PCOS, og hvad det betyder for netop dig i din aktuelle livssituation og senere i livet.

Læs mere om PCOS her.

Spiralanlæggelse

Vi har ingen ventetid på spiralanlæggelse. Du skal have en henvisning fra din egen læge, og du skal selv medbringe spiralen. Den købes på recept. Enten kan din egen læge lave recepten, ellers kan du kontakte Klinik Dahl mhp recept forud for spiralanlæggelse.

Det bedst tidspunkt at lægge en spiral op er lige i slutningen af en menstruation. Kontakt klinikken for at vi sammen kan planlægge det bedste tidspunkt for at lægge spiralen op.

Læse mere om hhv. hormonspiral  og kobberspiral.

Lichen Sclerosus

Hvis din egen læge har mistænkt lichen sclerosus kan du blive henvist til Klinik Dahl for at få bekræftet diagnosen. Det vil typisk foregå ved at du får foretaget en gynækoglogisk undersøgelse og hvis der er klinisk mistanke om lichen sclerosus lægges der lokalbedøvelse, og der tages en lille vævsprøve fra området, som sendes til undersøgelse for at bekræfte diagnosen. Der lægges en behandlingplan, som typisk vil bestå af påsmøring af binyrebarkhormoncreme i kombination med fed creme. Læs mere om lichen sclerosus her.

Keglesnitsoperation pga svære celleforandringer

Hvis du har svære celleforandringer, vil den anbefalede behandling være en såkaldt keglesnitsoperation. Det er en lille operation i lokalbedøvelse, hvor man bortskærer det nederste stykke af livmoderhalsen, hvor celleforandringerne sidder. Læs mere om celleforandringer og keglesnitsoperation her.

Vi vil også udlevere skriftlig information til dig efter operationen i forhold til hvordan du skal forholde dig bagefter.

Ufrivillig barnløshed

Udredning af infertilitet

Vi tilbyder udredning af infertilitet uden ventetid uanset hvor mange fælles børn I har. Blot I opfylder henvisningskriterierne, og henvises fra egen læge (husk at begge parter skal have en henvisning, hvis I kommer som par):

  • over 1 års uhonoreret graviditetsønske hvis kvinden er < 35 år
  • over 6 mdr’s uhonoreret graviditetsønske hvis kvinden er > 35 år
  • kan henvises straks ved uregelmæssige blødninger eller kendt nedsat sædkvalitet

Du/I skal kontakte klinikken mhp tidsbestilling. Herefter starter udredningen straks med bestilling af blodprøver. Når der er svar på blodprøverne kommer du/I ind til samtale og undersøgelse. Undersøgelsen består af en sædundersøgelse, hvis der er en mandlig partner, samt ultralydscanning af kvinden inkl. undersøgelse af om der er passage gennem æggelederne.

Herefter vil lægen typisk kunne stille en infertilitetsdiagnose, og fortælle jer hvilken behandling der skal til, for forhåbentlig at kunne hjælpe jer med at få opfyldt drømmen om en baby.

Læs mere om infertilitet og udredning her.

 

Inseminationsbehandling

Klinik Dahl tilbyder inseminationsbehandling.

Henvisning til IVF (reagensglasbehandling)

Henvisning til IVF (reagensglas behandling)

Hvis I ikke har fælles børn kan I henvises til IVF på en offentlig fertilitetsklinik.

Priser

Selve behandlingen er vederlagsfri når du er henvist fra din egen læge. Du skal dog selv afholde udgiften til receptpligtig medicin som bruges i forbindelse med behandlingen.

Ved anvendelse af donorsæd skal du selv afholde udgiften til donor sædstrå, og der vil være en ekstra udgift for optøning / klargøring af donor sædstrå i forbindelse med insemination på : 500kr

Graviditet

Blødning i tidlig graviditet (før 12 uger)

Henvisning fra egen læge. Ingen ventetid. Kontakt klinikken via kontaktformular eller ring for tidsbestilling i telefontiden.

I en helt normal tidlig graviditet kan man godt opleve lidt pletblødning. Det behøver ikke betyde at der er noget galt med graviditeten. Men hvis man som tidlig gravid oplever smerter eller pletblødning, så kan man godt være meget bekymret i de første måneder af graviditeten.

I det tilfælde kan det give ro og tryghed at blive scannet og se at alt er som det skal være inde i livmoderen.

Uønsket graviditet.

Ingen ventetid. Patienter, der ønsker medicinsk abort, kan henvises fra egen læge eller kan henvende sig direkte på telefon: 42725017 i hele klinikkens åbningstid.

Medicinsk abort kan udføres via Klinik Dahl op til graviditetsuge 8+6. Hvis du er længere i graviditeten vil vi henvise dig til en kirurgisk abort (udskrabning) i fuld bedøvelse på sygehuset.